Compleet inzicht in het energieverbruik van uw gebouwen, vanuit één centraal bedienbaar energiemanagementsysteem. En dat niet alleen. Onze energiemanagement software maakt namelijk deel uit van een geïntegreerd gebouwbeheersysteem, waarin wij data van energieverbruikers en -opwekkers naar wens kunnen opnemen. Denk hierbij aan slimme meters, zonnepanelen en klimaatregelsystemen zoals koeling, luchtbehandeling, warmte-koudeopslag en diverse (draadloze) sensoren. Met ons complete gebouw- en energie monitoring systeem bespaart u op uw energie- én beheerkosten. Veranderen uw wensen en eisen? Dan breiden we het systeem op basis hiervan modulair uit.

Energiemanagementsysteem voor commercieel én maatschappelijk vastgoed

Duurzaamheidseisen voor gebouwen worden steeds strenger: zo moeten kantoren vanaf 1 januari 2023 minimaal een energielabel C hebben. Effectief energiemanagement van uw gebouwen wordt hiermee steeds belangrijker. Wilt u als vastgoedeigenaar of als beheerder namens de eindgebruiker één overzicht van het energiemanagement van uw commerciële vastgoed? U bedient en beheert met onze energiemanagement software al uw afzonderlijke technische systemen, zoals klimaatregelsystemen en WKO-installaties op één centrale plek. Aan de hand van de beschikbare data verbetert u vervolgens uw meet- en regelstrategie.
Ons gebouw- en energiebeheerplatform wordt ook vaak gebruikt voor maatschappelijk vastgoed zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, en overheidsgebouwen en -kantoren. Bent u huisvestingsadviseur? Ook dan werken wij graag met u samen! Neem direct contact op.

  • Verduurzaam uw gebouwen

   Zet data uit de energie monitoring software om naar inzichten en acties, en verduurzaam zo uw vastgoed.

  • Verlaag de energierekening

   Onderneem datagedreven actie en verlaag zo de energiekosten van alle door u beheerde gebouwen.

  • Monitor luchtkwaliteit

   Niet alleen uw bestaande meet- en regeltechniek, maar ook draadloze sensoren kunnen we koppelen aan het energiemanagement platform. Ook voor tijdelijke metingen.

Wat is er mogelijk?

Bij Beveco bieden we diverse mogelijkheden om goed om te gaan met het energieverbruik van uw gebied. Bekijk hier een aantal van de mogelijkheden die wij bieden:

De voordelen van een Energie Management Systeem (EMS)

Overzichtelijke dashboards

De informatie in het Energie Management Systeem (EMS) wordt op betrouwbare wijze, snel en overzichtelijk grafisch weergegeven. Door middel van dashboards en rapportages heeft u grip op uw energieverbruik en bent u real-time op de hoogte van uw energiekosten. De invulling wordt op maat gemaakt en is eenvoudig aan te passen naar uw wensen.

Energie monitoring

Verlaag uw energiekosten met een geavanceerd web-based energiemonitoringssysteem. Systemen die speciaal zijn ingericht om energiebesparingen te analyseren. Energieverbruik, kosten en besparingen ziet u in één oogopslag.

Automatische meldingen bij bereiken grenswaarde

De data uit uw Energy Management Systeem (EMS) wordt met behulp van KPI’s (Kritische Prestatie Indicator) geanalyseerd. Komt een KPI buiten de vooraf gedefinieerde grenswaarde dan volgt een automatische melding per e-mail, SMS of als pushbericht in onze app.

Analytics

De analytics neemt de data die gegenereerd wordt door de technische systemen en sensoren en slaat de historische patronen en real-time meldingen op. Gebruikers kunnen hiermee voorheen niet geconstateerde operationele problemen verhelpen voor betere prestaties.

Kijk naar de toekomst met onze integrale energie monitoring software

Ons integrale energiemanagementsysteem groeit modulair met u mee. De software is onbeperkt uit te breiden met diverse meet- en regelsystemen, zodat u het comfort van uw vastgoed steeds slimmer monitort en aanstuurt.

Dankzij de koppeling van slimme meet- en regeltechniek zoals koeling, luchtbehandeling, WKO systemen aan het platform komen we tot steeds slimmere gebouwen (Smart Buildings). Denk aan slimme techniek als het verhogen van de luchttoevoer als de verlichting aangaat, omdat er dan iemand in die ruimte is. Kortom: met onze energie management systeem worden uw gebouwen steeds slimmer en krijgt u maximale controle over de duurzaamheid van uw vastgoed.

Energiemanagement als onderdeel van een bredere vastgoedoplossing

 Onze energie monitoring software is bij veel van onze klanten slechts een kleiner onderdeel van een overkoepelend gebouwbeheer- of security managementsysteem. Hierin kunnen we behalve energieregeling ook diverse beveiligings- en veiligheidsaspecten opnemen, zoals toegangscontrole en brandbeveiliging. Op deze manier komen we samen tot een steeds slimmere, toekomstbestendige oplossing voor uw vastgoed.

Bij het inrichten van uw gebouw- en energiebeheer software gaan we altijd uit van de bestaande techniek in uw gebouwen. Welke sensoren en installaties zijn al beschikbaar en welke bruikbare data vloeit hieruit voort? Vervolgens breiden we het beheerplatform uit aan de hand van uw wensen.

Energie- en klimaatregeling voor datacenters: datacenter management systeem

Een mooi voorbeeld van de betrouwbaarheid van ons beheerplatform is de toepassing ervan bij datacenters. Deze specialistische faciliteiten met bedrijfskritische ICT-apparatuur vereisen strikte toleranties voor koeling en luchtkwaliteit. Continue monitoring van klimaatsystemen is in deze sector dus essentieel. Wij implementeerden ons energiemanagementsysteem onder andere bij de grootste datacenteraanbieder ter wereld: Equinix. Bekijk hier de case study.  

Vraag meer informatie op over onze energiemanagementsystemen

Wilt u meer weten over energiemanagement als onderdeel van een bredere vastgoedoplossing? Bel ons via 0186-659030, of vul het contactformulier in. Wij gaan graag met u in gesprek!

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.