Beveco levert en implementeert de automatisering voor Warmte- en Koude Opslag (WKO). 

Een WKO systeem slaat energie uit het gebouw en/of de omgeving op in de bodem, in een aquifer (een waterhoudende zand- en/of kiezellaag). Een aquifer is van nature aanwezig in de bodem. In de winter wordt het gebouw verwarmd met een warmtepomp die warmte onttrekt aan het opgepompte grondwater uit de warme bron. Het grondwater koelt af en wordt weer terug gepompt in de koude bron. In de zomer wordt dit afgekoelde water weer gebruikt voor passieve koeling. Het daardoor opgewarmde water wordt weer teruggebracht in de warme bron. Dankzij deze cyclus kunt u op een duurzame manier energie opwekken voor de verwarming en koeling van uw gebouw.

De voordelen van een WKO installatie

Duurzaam

De Warmte- en Koude Opslag (WKO) installatie maakt gebruik van warmte en koude uit de bodem. Deze bron is continue beschikbaar, dag en nacht. De installatie is een waardevaste investering voor de eigenaar en biedt de gebruikers verlaagde en stabiele vaste en variabele lasten.

Toekomstbestendig energielabel

Met een Warmte- en Koude Opslag (WKO installatie) voldoet u eenvoudig aan de toekomstige Energielabel C-verplichting voor kantoren. Een WKO systeem is een zeer zuinig systeem, hiermee heeft u een zeer goede basis voor energieneutraliteit.

Comfortabel

Een Warmte- en Koude Opslag (WKO) installatie is het afgiftesysteem voor warmte en koude. Bij lage temperatuur verzorgt het systeem warmte, bij hoge temperatuur koeling. Eindgebruikers ervaren dit als zeer comfortabel.

(Energie-) Zuinig

Een Warmte- en Koude Opslag (WKO installatie) maakt gebruik van kosteloze duurzame warmte en koude uit de bodem die opgewaardeerd wordt met behulp van een warmtepomp. Dit maakt de installatie uitermate energiezuinig.

Integratie met andere systemen

Voor Beveco is het eenvoudig om een Warmte- en Koude Opslag (WKO installatie) te koppelen aan een bestaand systeem, zonder overlast voor uw organisatie. Door de integratie van de WKO en de andere systemen ontstaat een efficiënt comfortsysteem voor uw gebouw.

Comfort met Warmte- en Koude Opslag (WKO)

Voor woningen en gebouwen is vooral de opwekking van warmte en koeling met warmtepompen in opkomst. Dit soort installaties worden veelal toegepast in combinatie met lage temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming c.q. koeling voor een optimaal comfort. Voor de opwekking kunnen WKO installaties worden toegepast, waardoor een aanzienlijke energiebesparing wordt gerealiseerd.

Wilt u zien hoe onze software realtime werkt?
Vraag dan nu gratis een demo aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en u krijgt binnen één werkdag een reactie per e-mail. 
Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op of bel via 0186-659030

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.