Beveco helpt u uw veiligheid te vergroten met het Brand Management Systeem

Bij een brand telt elke seconde. U moet dus snel informatie over uw locatie paraat hebben, voor een zo snel mogelijke respons op uw brandmelding. Dit kan, met ons merkonafhankelijke brandmanagementsysteem (BMS). Het BMS biedt u één centraal bedienbaar platform met overzicht over al uw branddetectiesystemen, sprinklerinstallaties, ontruimingsinstallaties en hulpmiddelen, over alle locaties en gebouwen. Brandveiligheidsprotocollen worden ingestart middels een geautomatiseerde workflow. Met ons BMS voert u uw volledige brandmanagement uit middels één merkonafhankelijk platform.

BMS software voor integratie van alle merken brandmeldinstallaties

Maakt u gebruik van meerdere merken branddetectiesystemen? Of monitort u vanuit uw alarmcentrale diverse fabrikaten? En verliest u kostbare tijd door een gebrek aan overzicht? Of wilt u juist de afhankelijkheid van die ene fabrikant verminderen?
Onze BMS-oplossing brengt vrijwel alle bekende merken brandveiligheidssystemen samen in één platform. Het systeem is relevant voor elke organisatie die de responstijd bij een brand of calamiteit omlaag wil brengen. Dit is met name het geval als u te maken heeft met:

 • Grote aantallen branddetectie- en brandveiligheidssystemen (van hetzelfde merk of van verschillende merken);
 • Meerdere brandmeldcentrales;
 • Meerdere locaties of meerdere gebouwen, waarvoor overzicht vereist is;
 • Support en beheer van grote aantallen brandmeldinstallaties (voor installateurs); Service/supportmeldkamers.

BMS software voor de zorg en politie/ justitie

Brandveiligheid is voor iedere organisatie relevant, maar in sommige sectoren staat brandbestrijding onder extra tijdsdruk. Bijvoorbeeld bij een hulpbehoevende of gevaarlijke doelgroep, zoals in de zorg, de GGZ of binnen justitie. Bij een brand stuurt het systeem automatisch een (wanneer gewenst stille) melding naar uw PZI, waardoor paniek wordt voorkomen maar bhv’ers op tijd gewaarschuwd worden. Ook kan een aanwezigheidsregistratiesysteem gekoppeld worden, waardoor de receptie automatisch een signaal krijgt met de aanwezigheidslijst. Een voorbeeld van een relatie die met ons BMS werkt is GGzE in Eindhoven: 

Download de case study hier

Brandmanagement in de industrie

In de industrie, zoals de (petro)chemie heeft een brand vaak enorme gevolgen. Dit hangt samen met een nauwgezette monitoring van de veiligheidscondities op uw fabrieksterreinen en -hallen. Industriële eindgebruikers kiezen er daarom vaak voor om het BMS uit te breiden met aanvullende disciplines op het gebied van beveiliging en comfort tot een compleet geïntegreerd gebouw management systeem. Op deze manier kunt u de volledige bedrijfsveiligheid van uw (chemische) fabriek monitoren en managen in één integraal systeem. Denk hierbij ook aan het integreren van klimaatregeltechniek en meet- en regeltechniek. Wij bouwen en beheren wij deze systemen ook specifiek voor bijvoorbeeld datacenters en ziekenhuizen.

 • Vergroot de brandveiligheid van uw organisatie

  Eén overzicht over uw brandmanagement voor een snellere responstijd én betere opvolging.

 • Houd uw bestaande systemen intact

  Voorkom desinvestering in branddetectiesystemen door middel van één integraal merkonafhankelijk platform voor brandmanagement.

 • Verlaag uw kosten voor brandveiligheid

  U betaalt eenmalig voor de installatie, met daarna een vaste licentiefee.

 • Bespaar op training meldkamerpersoneel

  Als meldkamer werkt u vaak met derde partijen, waarbij het verloop aanzienlijk is. U moet dus investeren in het aanleren van deze systemen. Het BMS is storingsvrij én de interface is eenvoudig bedienbaar, wat u bespaart op aanleerkosten.

 • Behoud uw keuzevrijheid

  Merkonafhankelijke integratie betekent volledige keuzevrijheid in uw brandveiligheidssystemen.

Vergroot uw brandveiligheid tegen lagere kosten

Met het BMS integreert u merkonafhankelijk alle aspecten van uw brandveiligheid in één gebruiksvriendelijke interface. U integreert zelf uw aanvalsplan in het systeem, waardoor uw veiligheidspersoneel adequaat en gericht kan handelen in het geval van een brand.

En dat alles zónder dat u hoeft te investeren in nieuwe brandmeldinstallaties. Met het BMS heeft u een betrouwbaar, storingsvrij brandmanagementsysteem in handen tegen een zeer vriendelijk tarief.

Toekomstbestendig BMS-systeem

Ons integrale BMS-systeem groeit met u mee. De software is onbeperkt uit te breiden met extra koppelingen en features. Denk aan een uitbreiding met een digitaal brandweerpaneel, of een gebouw management systeem (GMS) waarmee u de volledige veiligheid van uw fabriek of datacenter monitort en aanstuurt. Ook kunt u informatie over de calamiteit rechtstreeks versturen naar mobiele devices van uw BHV’ers met onze nieuwste weboplossing. Interessant? Wij denken graag met u mee om u te adviseren over een digitaal systeem voor brandmanagement. Neem contact op voor advies!

Deze partners gebruiken een BMS oplossing van Beveco:

 

De voordelen van een Brand Management Systeem (BMS)

Icoon van een hand die een smartphone vasthoudt.

BHV

Informatie over locaties van hulpmiddelen of aanwezige blusmiddelen wordt gepresenteerd op een overzichtelijk interface. Ook kunnen automatisch (aanvullende) meldingen naar de Bedrijfshulpverlening (BHV) via PZI en/of DECT, of zelfs naar mobile devices of smartphones worden verstuurd.

Aanrijroutes

Automatisch kan de aanrijroute voor de brandweer worden bepaald op basis van de opslaglocatie van gevaarlijke stoffen in combinatie met de windrichting en de windsnelheid. De informatie en aanrijroute worden automatisch gedeeld met de betrokken partijen.

Koppeling Aanwezigheidsregistratiesysteem (ARS)

Met een koppeling met het aanwezigheidsregistratiesysteem (ARS) van Beveco zal in geval van een noodsituatie automatisch een overzicht gegeven worden van alle aanwezigen. Deze lijst wordt automatisch met de aanwezige BHV'er(s) gecommuniceerd.

Digitaal Brandweerpaneel (DBWP)

Op het DBWP ziet u een actueel totaaloverzicht van de status van de brandmeldinstallatie, weergegeven in een grafische gebruikersinterface met een overzichtelijke plattegrond. Dit helpt gebruikers en hulpdiensten om een incident goed te kunnen identificeren en zo snel mogelijk af te handelen. In combinatie met een Brand Management Systeem (BMS) is de toevoeging van een DBWP tegen geringe kosten te realiseren.

Centraal Digitaal logboek

In het BMS houdt u een digitaal logboek  bij over het  beheer, de controle en het onderhoud ,volgens NEN 2654‑1. Dit uiteraard over al uw aangesloten brandmeldinstallaties.

Meer lezen over hoe een brandmanagement systeem in de praktijk werkt?

We hebben een prachtig praktijkvoorbeeld van hoe een brandmanagement systeem in de praktijk werkt. Lees de case 'Rotterdam The Hague Airport houdt controle met gebouwautomatiseringssysteem Beveco'.

Download de case study hier

In één oogopslag uw calamiteit in kaart.

Met het Brand Management Systeem (BMS) van Beveco brengen we via intelligente koppelingen zaken als branddetectie, sprinkler, ontruiming, personenzoekinstallaties en DECT samen, zodat u adequaat handelt bij een eventuele brand en/of ontruiming. Ook smartphones gaan hierin hun intrede doen.

Verder praten over het thema brandveiligheid en de invulling ervan in uw organisatie?

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en u krijgt binnen één werkdag een reactie per e-mail. 
Of bel ons op 0186-659030

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.