Het Smart Building platform van Beveco
Smart Building is inmiddels verworden tot een containerbegrip. Elke ‘smart building’ verzamelt data, aangezien voor velen data de nieuwe olie is. Vaak gaat het hierbij nog om losse systemen en applicaties. Maar hoe combineer je die data om tot waardevolle inzichten en acties te komen?
Beveco realiseert en implementeert het open merkonafhankelijke Smart Building platform genaamd IX.Web. Hiermee kunt u een ecosysteem van onderling verbonden systemen en sensoren bedienen en beheren vanuit één interface. Data uit IX.Web kan gedeeld worden met bovenliggende systemen zoals FMIS en ERP en kan aangesloten worden aan diverse analytics tools van derden. Zo legt u verbanden en krijgt u inzichten om de prestaties van uw slimme gebouw te verbeteren.
Wat is de definitie van een Smart Building?
In een Smart Building verzamelen diverse sensoren data. Die gegevens worden vervolgens ontsloten om veiligheid en comfort van de medewerkers en bezoekers te verhogen, en om het gebruik en het beheer van een gebouw te optimaliseren. Met behulp van de verzamelde data komen we tot verdere optimalisaties, zoals de volgende voorbeelden:
- Efficiëntere bezettingsgraad
- Gezondere werkomgeving
- Lagere (energie)kosten
- Hogere productiviteit
- Hogere tevredenheid van personeel en bezoekers
Hoog kennisniveau
24/7 support
Merkonafhankelijk
Flexibel en klantgericht
Projectmanagement
Uitdagingen op het gebied van data
-
Data-integratie
Vele aanbieders bieden innovatieve oplossingen, maar dit zijn allemaal losstaande silo’s of applicaties. Hoe zit het met de integratie, uniformiteit en interactie?
-
Cybersecurity.
Wie is verantwoordelijk voor de cyber security van de gehele keten, van sensor tot aan de eindgebruiker?
-
Ontsluiting & omvorming tot informatie.
Hoe kan data op een uniforme wijze getagd ontsloten worden uit de diverse losstaande silo’s? En hoe kan deze data worden omgevormd naar informatie, die leidt tot inzichten & acties?
Ons management platform voor Smart Buildings en Smart Cities
In plaats van te denken in losse applicaties of systemen, kijken wij naar alle technieken van een stad of gebouw en bieden hiervoor een brede oplossing. Ons open merkonafhankelijke platform, genaamd IX.Web, maakt het mogelijk om een ecosysteem van onderling verbonden systemen en sensoren te bedienen en beheren. Door de combinatie van de data uit technische systemen, de data uit sensoren en andere open databronnen ontstaat een uniforme database.
Een stap verder denken met Smart Building IoT
Met onze IoT oplossingen voor Smart Buildings doorbreken we de losse informatievoorzieningen en brengen we alles samen in één beheersysteem. Dit is een integraal concept en vanuit de beheerder en gebruiker benaderd.
We gaan altijd uit van de bestaande sensoren en installaties in het slimme gebouw. De data die hieruit al beschikbaar is, vullen we vervolgens aan met data vanuit de nieuwste sensoren of technieken op basis van bijvoorbeeld LoRa of Sigfox. Voorbeelden hiervan:
- We gebruiken de data van bestaande aanwezigheidsdetectie in verlichting en vertalen dit naar een eventuele schoonmaakbehoefte, gerelateerd aan ruimtebenutting.
- We gebruiken de bezettingsdata van ruimtes voor het gericht aansturen van de verwarming of koeling.
Ondersteuning en opvolging van een meldkamer of alarmcentrale
In het kader van Smart Buildings zien wij ook een belangrijke rol voor een alarmcentrale, ook wel meldkamer of Secure Operations Center (SOC) genoemd. Een SOC biedt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar diensten aan, zoals alarmopvolging en videobewaking.
Gebruiken SOC’s ons smart building platform, dan kunnen ze nog veel meer slimme diensten bieden. Denk aan centraal beheer van technische systemen, gerichte aansturing en ondersteuning van een BHV-organisatie en storingsopvolging bij een storingsmelding. Zo wordt een meldkamer nóg belangrijker om data om te zetten in de juiste acties en opvolging
Onze oplossingen op het gebied van Smart Building
Wilt u zien hoe onze software realtime werkt?
Vraag dan nu gratis een demo aan!
Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en u krijgt binnen één werkdag een reactie per e-mail.
Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op of bel via 0186-659030 .