Het Smart Building platform van Beveco

Smart Building is inmiddels verworden tot een containerbegrip. Elke ‘smart building’ verzamelt data, aangezien voor velen data de nieuwe olie is. Vaak gaat het hierbij nog om losse systemen en applicaties. Maar hoe combineer je die data om tot waardevolle inzichten en acties te komen?
Beveco realiseert en implementeert het open merkonafhankelijke Smart Building platform genaamd IX.Web. Hiermee kunt u een ecosysteem van onderling verbonden systemen en sensoren bedienen en beheren vanuit één interface. Data uit IX.Web kan gedeeld worden met bovenliggende systemen zoals FMIS en ERP en kan aangesloten worden aan diverse analytics tools van derden. Zo legt u verbanden en krijgt u inzichten om de prestaties van uw slimme gebouw te verbeteren.

Wat is de definitie van een Smart Building?

In een Smart Building verzamelen diverse sensoren data. Die gegevens worden vervolgens ontsloten om veiligheid en comfort van de medewerkers en bezoekers te verhogen, en om het gebruik en het beheer van een gebouw te optimaliseren. Met behulp van de verzamelde data komen we tot verdere optimalisaties, zoals de volgende voorbeelden:

 • Efficiëntere bezettingsgraad
 • Gezondere werkomgeving
 • Lagere (energie)kosten
 • Hogere productiviteit
 • Hogere tevredenheid van personeel en bezoekers
Hoog kennisniveau
24/7 support
Merkonafhankelijk
Flexibel en klantgericht
Projectmanagement

Uitdagingen op het gebied van data

 • Data-integratie

  Vele aanbieders bieden innovatieve oplossingen, maar dit zijn allemaal losstaande silo’s of applicaties. Hoe zit het met de integratie, uniformiteit en interactie?

 • Cybersecurity.

  Wie is verantwoordelijk voor de cyber security van de gehele keten, van sensor tot aan de eindgebruiker?

 • Ontsluiting & omvorming tot informatie.

  Hoe kan data op een uniforme wijze getagd ontsloten worden uit de diverse losstaande silo’s? En hoe kan deze data worden omgevormd naar informatie, die leidt tot inzichten & acties?

Ons management platform voor Smart Buildings en Smart Cities

In plaats van te denken in losse applicaties of systemen, kijken wij naar alle technieken van een stad of gebouw en bieden hiervoor een brede oplossing. Ons open merkonafhankelijke platform, genaamd IX.Web, maakt het mogelijk om een ecosysteem van onderling verbonden systemen en sensoren te bedienen en beheren. Door de combinatie van de data uit technische systemen, de data uit sensoren en andere open databronnen ontstaat een uniforme database.

Een stap verder denken met Smart Building IoT

Met onze IoT oplossingen voor Smart Buildings doorbreken we de losse informatievoorzieningen en brengen we alles samen in één beheersysteem. Dit is een integraal concept en vanuit de beheerder en gebruiker benaderd.

We gaan altijd uit van de bestaande sensoren en installaties in het slimme gebouw. De data die hieruit al beschikbaar is, vullen we vervolgens aan met data vanuit de nieuwste sensoren of technieken op basis van bijvoorbeeld LoRa of Sigfox. Voorbeelden hiervan:

 • We gebruiken de data van bestaande aanwezigheidsdetectie in verlichting en vertalen dit naar een eventuele schoonmaakbehoefte, gerelateerd aan ruimtebenutting.
 • We gebruiken de bezettingsdata van ruimtes voor het gericht aansturen van de verwarming of koeling.

Ondersteuning en opvolging van een meldkamer of alarmcentrale

In het kader van Smart Buildings zien wij ook een belangrijke rol voor een alarmcentrale, ook wel meldkamer of Secure Operations Center (SOC) genoemd. Een SOC biedt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar diensten aan, zoals alarmopvolging en videobewaking.

Gebruiken SOC’s ons smart building platform, dan kunnen ze nog veel meer slimme diensten bieden. Denk aan centraal beheer van technische systemen, gerichte aansturing en ondersteuning van een BHV-organisatie en storingsopvolging bij een storingsmelding. Zo wordt een meldkamer nóg belangrijker om data om te zetten in de juiste acties en opvolging

Onze oplossingen op het gebied van Smart Building

Ruimtebezetting

Inzicht in ruimtegebruik is uitermate nuttig. Met bestaande installaties in uw pand en/of geholpen door nieuwe technologie kan de ruimtebezetting worden gemeten. Met deze informatie kan data-driven Facility Management toegepast worden om bezetting te optimaliseren. Dit levert niet alleen besparingen op in huisvestingskosten maar ook een werkomgeving die beter aansluit bij de nieuwe manieren van werken.

Predictive Maintenance

Predictive maintenance is de innovatieve vervolgstap op conditie-gebaseerd onderhoud. Dankzij ontwikkelingen kunnen machines op grote schaal data produceren en die data uitwisselen met bijvoorbeeld mensen en andere apparaten. Door alle data van alle machines die overal ter wereld kunnen staan samen te brengen, kunnen betere voorspellingen worden gedaan op welk moment een component aan vervanging toe is. Dit is dus niet alleen gebaseerd op real-time informatie, maar ook op informatie uit het verleden. Predictive maintenance levert interessante voordelen op, zoals minder downtime en meer efficiëntie, veiligheid en controle.

Koppeling met Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS)

Met onze RestAPI-koppeling kunnen we IX.Web verbinden met onder andere uw Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS). Deze koppeling biedt de mogelijkheid om via automatische meldingen workflows te starten. Op een soortgelijke manier is het mogelijk om automatisch een werkorder aan te maken als bijvoorbeeld de toner van een printer bijna op is. De workflow van deze werkorder kan zodanig geconfigureerd worden dat er op basis van de storingscode een rechtstreeks bericht naar de leverancier gaat. Hiermee kunt u tegelijkertijd monitoren of hij aan de SLA’s voldoet.

Wilt u zien hoe onze software realtime werkt?
Vraag dan nu gratis een demo aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en u krijgt binnen één werkdag een reactie per e-mail. 
Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op of bel via 0186-659030

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.