Zo realiseert Beveco oplossingen voor Smart Buildings of Smart Cities (Internet of Things)

Wat zijn de Internet of Things (IoT) oplossingen van Beveco? Wij hebben Smart City oplossingen voor gemeenten en steden en realiseren ook slimme voorzieningen voor in gebouwen (Smart Buildings). Wij kunnen dit integreren in één oplossing want Smart Buildings kunnen een onderdeel zijn van een Smart City. Een voorbeeld hiervan is de luchtkwaliteit die gemeten wordt in een Smart City oplossing. Deze is immers ook vaak van invloed op een gebouw.

Waarom zou een stad of gemeente voor een Smart City oplossing kiezen?

Een stad moet leefbaar, groen en duurzaam zijn. Een stad moet ook toekomstbestendig zijn, maar mobiliteit, ruimte, energievoorzieningen, klimaatregels en luchtkwaliteit komen vaak in de knel bij een uitbreiding. Een manier om al deze losse aspecten in kaart te brengen - is om een Smart City oplossing te implementeren. Dit bundelt informatie uit allerlei deeloplossingen samen en kan leiden tot concrete antwoorden op vragen, zoals:

  • Wat is de bezettingsgraad van bepaalde parkeergarages en parkeerplekken?
  • Hoeveel afval wordt er in openbare prullenbakken weggegooid?
  • Wat is de luchtkwaliteit op bepaalde locaties?
  • Wanneer kan het fietspadverlichting gedimd worden of helemaal uit worden gezet?

Waarom zou u een gebouw voorzien van Smart Building oplossingen?

U kunt dan alle voorzieningen, sensoren en systemen binnen uw organisatie, school, campus of verzamelpand met elkaar laten samenwerken. De focus ligt op efficiëntie, gemak en energiebesparing. De mogelijkheden die hieruit voortkomen zijn eindeloos. Van gericht schoonmaken op basis van daadwerkelijke ruimtebenutting, tot geautomatiseerd parkeerplaatsen toewijzen met kentekenherkenning. Of de BHV gericht aansturen op basis van een incident, gecombineerd met de actuele bezoekersregistratie.

Onze IoT oplossingen voor Smart Buildings en Smart Cities:

In plaats van te denken in losse applicaties of systemen kijken wij naar alle technieken van een stad of gebouw en bieden hiervoor een brede oplossing. Wij hebben oplossingen die gericht toegang verlenen door biometrie te combineren met toegangscontrole. Ook kunnen wij bestaande technieken die aanwezig zijn in gebouwen combineren met de nieuwste technieken op het gebied van ruimtebezetting, facility management en luchtkwaliteit. Verder kunnen we ruimtereservering relateren aan ruimtebenutting. Dit is slechts een greep uit onze veelzijdige oplossingen. 

Een stap verder denken

Onze insteek is om te kijken naar de bestaande sensoren en installaties. Hierin is al veel data beschikbaar, welke desgewenst aangevuld kan worden met data vanuit de nieuwste sensoren of technieken. Een voorbeeld hiervan om de data van bestaande aanwezigheidsdetectie in verlichting te gebruiken en dit te vertalen naar een eventuele schoonmaakbehoefte, gerelateerd aan ruimtebenutting. Een ander voorbeeld is om de bezetting van ruimtes te gebruiken voor het gericht aansturen van de verwarming of koeling. Met onze IoT oplossingen doorbreken we de losse informatievoorzieningen en brengen we alles samen in één beheersysteem. Dit is een integraal concept en vanuit de beheerder benaderd.

Meer weten over ons IoT platform?

Wij maken van losse oplossingen één Internet of Things platform. We kunnen dit doen voor een stad, gebouw of voor een gemeente. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of een demo aanvraag.

Is dit artikel interessant?