Introductie

Tridium is een onafhankelijke business unit van Honeywell en is de ontwikkelaar van het IoT platform, genaamd "Niagara Framework". De nieuwste versie heet Niagara 4.

Het Niagara Framework maakt het mogelijk om op basis van open protocollen zoals Bacnet, Modbus, Mbus, Lonworks, KNX, SNMP etc. te communiceren en samen te werken met diverse merken (regel)systemen. Denk o.a. aan warmtepompen, LBK's, koelmachines, energiemeters, frequentieregelaars, verlichting en zonwering.

Naast Systemintegrator zijn wij ook Developer Partner en kunnen dus zelf software drivers ontwikkelen naar producten en/of systemen van derden. O.a. hebben we een driver voor Sigfox (IoT protocol) en diverse brandmeldcentrales ontwikkeld.

Voor uitgebreide informatie: www.tridium.com

Vragen over deze partner of oplossingen? Neem contact op met onze adviseur:

Sales team

0186-659030 sales@beveco.nl

Niagara Framework

Het Niagara Framework is hard op weg het besturingssysteem van het "Internet of Things" (IoT) te worden. Het verbindt en vertaalt gegevens van bijna elk apparaat of systeem - en beheert en optimaliseert de prestaties van gebouwen tot fabrieken naar steden en daarbuiten.

Niagara 4 is een echt open integratieplatform en biedt een aantal opmerkelijke kenmerken om bedrijven te helpen optimaal te profiteren van het Internet of Things, waaronder geavanceerde visualisatie en nieuwe zoek-, beveiligings- en navigatietools. Belangrijk is dat Tridium de afgelopen jaren veel aandacht heeft besteed aan Cyber Security. Het Niagara Framework is ontworpen om te worden aangepast aan het beveiligingsbeleid van elke klantorganisatie.

EDGE 10 mini webcontroller

De Edge 10 is een IP-gebaseerde (veldapparatuur) controller gebaseerd op het Niagara Framework. Wordt veelal toegepast voor ruimteregelingen, luchtbehandelingskasten, warmtepompen etc.

Standaard voorzien van 2 IP aansluitingen en 10 I/O aan boord en is uit te breiden tot 50 datapunten. Verder ondersteunt de controller de koppeling met drie apparaten en/of I/O-modulen via Modbus/Bacnet.

JACE 8000 webcontroller

De JACE 8000 is een IP-gebaseerde controller gebaseerd op het Niagara Framework. Deze worden toegepast in kleine tot grote HVAC projecten. Standaard voorzien van open communicatieprotocollen zoals Bacnet, Modbus, Lonworks, KNX, Mbus etc.

De JACE 8000-controller maakt gebruik van de nieuwe functies van Niagara 4. Het draagt bij aan de verbeterde gebruikerservaring en maximaliseert de belangrijkste voordelen van Niagara 4: pure webinterface op basis van HTML5, met HTML5-weergaven, grafieken en gegevensvisualisatie, een gemeenschappelijke ontwerptool, betere rapportage, robuuste beveiliging en verbeterd apparaatbeheer.

N4 Supervisor

De N4 Supervisor maakt deel uit van het portfolio van web controller / serverproducten, softwaretoepassingen en tools gebaseerd op het Niagara Framework. Het biedt functies op serverniveau voor een netwerk van JACE controllers, Niagara Edge controllers en andere veldapparaten. De N4 Supervisor presenteert grafische realtime informatie via standaard webbrowser-clients en voert essentiële functies uit zoals analyse, gecentraliseerde datalogging / trending, archivering naar extern databases, alarmering, dashboarding, systeemnavigatie, masterplanning, databasebeheer en integratie met andere bedrijfssoftware toepassingen. Bovendien biedt de N4 Supervisor een uitgebreide grafische engineering toolset voor applicatie-ontwikkeling en configuratie.