Vlakbij het warme hart van Hoorn en pal naast het Dijklander Ziekenhuis (voorheen WestfriesGasthuis en al sinds begin jaren 90 een klant van Beveco) wordt het project Toren gerealiseerd. Deze 55 meter hoge toren met 209 koop- en huur appartementen is een ware blikvanger. Binnen enkele minuten rij je vanaf de drukke A7 naar dit riante complex waar je kunt wonen in comfort, luxe en een unieke beleving ervaart nabij het IJsselmeer.


Maak kennis met de “nieuwe” Toren in Hoorn; een historische plaats aan het water vlakbij de snelweg en de natuur. Een duurzaam project met hedendaagse technieken, luxe en een comfortabele uitstraling die letterlijk naar boven komt én waarin je je meteen thuis voelt! Leef op hoogte; in stilte, met licht en veel ruimte. De Toren is een innovatieve ontwikkeling waarbij je naast een veilig thuis, kunt genieten van gezelligheid en saamhorigheid onder 1 dak. 

Technische gegevens

In opdracht van Eteck gaat Dubotechniek de plug & play WKO installatie ONE leveren inclusief afleversets welke door Dubotechniek zelf ontwikkeld zijn. In de Penthouses worden zelfs 2 afleversets gemonteerd. Een voorraad buffervat van 2000 liter wordt gebruikt voor het warmtapwater. Deze staat samen met o.a. de warmtepompmodule met een vermogen van 230 kW, een schakelvatenmodule en een regeneratiemodule (ten behoeve van droge koeler) in de parkeerkelder van het gebouw.

Op het dak van de laagbouw (5e verdieping) is een droge koeler geplaatst met een vermogen van 200 kW. Deze wordt ingezet om de balans in de koude en warme bron te behouden. Vanaf deze droge koeler lopen er twee leidingen naar de technische ruimte die aangesloten worden op de WKO installatie.

De meet- en regeltechniek voor de WKO wordt op basis van Niagara 4 (Tridium) uitgevoerd middels een Smart Controller, type JACE8000. Diverse integraties/datakoppelingen op basis van open protocollen worden gedaan met de frequentieregelaar, I/O-modulen, warmtepomp, energiemeters en uiteraard ook met de IQeco controllers in de woningen. 

Comfort distributie set

De afleverset genaamd Comfort Distributie Set is een eigen prefab ontwikkeling van Dubotechniek. Deze set is uitgerust met een Trend IQeco controller, circulatiepomp, warmtewisselaar en een energiemeter. De binnen installatie geeft aan of we warmte of koelte gaan leveren. 

Remote control

In het beheercentrum van Dubotechniek Service kunnen ze de installatie 24/7 monitoren en optimaliseren. Dit wordt gedaan met een zeer geavanceerde N4 Web Supervisor.

 

Bron: Dubotechniek

Vragen over dit project? Neem contact op met één van onze accountmanagers

Sales Team

+31 (0)186 65 90 30 sales@beveco.nl