Equinix en Beveco optimaliseren Datacenter Management Systemen


Equinix is de grootste IBS datacenter & colocatie aanbieder ter wereld. Met meer dan 175 datacenterlocaties in 44 markten verdeeld over 5 continenten, biedt Equinix haar klanten een unieke mogelijkheid voor wereldwijde connectiviteit in een beveiligde omgeving voor IT- en telecomapparatuur. Zo biedt Equinix als kernspeler van de digitale economie, de mogelijkheid nieuwe IT- en cloud strategieën vorm te geven. In Amsterdam kunnen klanten gebruik maken van 8 datacenters welke aangesloten zijn op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en Neutral Internet Exchange (NL-ix), waar thans 1000 ISP’s, telecommunicatie carriers, providers en hosting services gebruik van maken.

Equinix stelt hoge kwaliteitseisen aan haar datacenters. Niet alleen qua veiligheid en beveiliging, maar ook op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. De werkwijze en de manier waarop Beveco haar beloftes waarmaakt hebben geleid tot een succesvolle samenwerking tussen beide bedrijven. Deze samenwerking stamt uit de jaren 90 waar destijds TelecityGroup op zoek was naar een gespecialiseerde partij voor het verzorgen van service en onderhoud aan de klimaatinstallaties.

Deze samenwerking leidde ertoe dat Beveco in 2008 niet alleen werd geselecteerd voor het verzorgen van het Building Management Systeem (BMS) voor het vierde datacenter, maar ook voor het Cooling Management Systeem (CMS) en Security Management Systeem (SMS) inclusief alle onderliggende systemen (toegangscontrole, inbraak en detectie). Ook voor de nieuwbouw van de tweede fase van het datacenter in 2009, het vijfde datacenter in 2012 en de zesde in 2015, werd voor Beveco gekozen. In 2016 is TelecityGroup overgenomen door Equinix en al snel was ook Equinix overtuigd van de uitgebreide mogelijkheden en het kennisniveau van Beveco. Onlangs is dan ook in AM6 een nieuwe fase door Beveco opgeleverd en zijn op diverse andere datacenters uitbreidingen gerealiseerd.


Ervaren projectmanagers

De vraag naar duurzaamheid en beschikbaarheid neemt steeds verder toe evenals de snelheid waarmee de datacenters gebouwd worden. Door de inzet van adequate projectmanagers is Beveco in staat om de processen succesvol af te ronden. De ervaren projectmanagers hebben een uitgebreide kennis van E, W, en ICT systemen, dit is een unieke combinatie die de projectmanager in staat stelt om mee te denken bij het ontwerp van de technische installaties en toe te zien op een correcte uitvoering.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie nemen binnen de datacenterwereld een steeds prominentere positie in. Werd er voorheen gekoeld door middel van koelmachines, thans gebeurt dit met ATES (Aquifer Thermal Energy Storage) installaties in combinatie met koeltorens voor vrije koeling. Beveco realiseert hiervoor een Cool Management Systeem (CMS). Het CMS zorgt continu voor de meest optimale en cyclische aansturing van de verschillende installatiedelen. Doordat de verschillende installatiedelen ook zijn voorzien van een eigen regeling, wordt een hoge mate van beschikbaarheid verkregen. De prestaties van de installatie worden verzameld en verwerkt in rapportages, welke automatisch naar de betrokkenen worden verzonden. Zo is maandelijks terug te zien hoe de installatie presteert en of wordt voldaan aan de gestelde criteria.

Databeveiliging steeds belangrijker

Ook op het gebied van veiligheid en beveiliging gaan de ontwikkelingen razendsnel. Met de toename van web based oplossingen en mobiele data neemt data beveiliging een steeds prominentere rol in bij onze dagelijkse werkzaamheden. Door het behalen van de ISO27001 certificering heeft Beveco een grote stap gezet in de dienstverlening op dit gebied. Uiteraard is dit maar een deel van de beveiliging. Voorkomen van ongewenste bezoekers of juist weten wie de bezoekers zijn is een ander aspect om de continuïteit van de Equinix datacenters te waarborgen. Beveco levert hiervoor de systemen zoals toegangscontrole, inbraak, camera’s, intercom en bezoekersregistratie. Deze systemen worden efficiënt bediend en beheerd door het Security Management Systeem. Via e-mail en SMS worden storingen en alarmen direct naar de betrokken medewerkers verstuurd, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat. Voor een optimale ondersteuning in dit traject heeft Equinix met Beveco een mantelcontract afgesloten voor de serviceverlening. Beveco treedt hierbij op als aanspreekpunt voor de diverse installatiedelen. Gedurende 24/7 zorgen de engineers en projectleiders van Beveco ervoor dat elke verstoring snel en adequaat wordt opgelost.

Niet alleen voor grote datacenters

Een veelgehoorde opmerking is dat de BMS, CMS en SMS systemen alleen toepasbaar zouden zijn voor de grotere datacenter locaties. De grotere locaties hebben immers andere eisen dan bijvoorbeeld in-house datacenters of de zogenaamde shelters. Maar zowel bij een groot datacenter als bij alleen een serverruimte is de overeenkomst dat de continuïteit voor elke situatie van het grootste belang is. Daarnaast is goed en centraal overzicht over de actuele status van je systemen en uniforme alarmafhandeling eigenlijk onmisbaar in elk datacenter.

Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Beveco levert diverse oplossingen van groot naar klein die toepasbaar zijn in elke situatie, of het nu gaat om beveiliging, veiligheid of comfort: wij laten ons graag uitdagen om tot een optimale oplossing te komen.

Vragen over dit project? Neem contact op met één van onze accountmanagers

Sales Team

+31 (0)186 65 90 30 sales@beveco.nl