Nieuw universiteitsgebouw VU Amsterdam draait op megakrachtige WKO-installatie


Duurzaam, multifunctioneel en flexibel. Sinds voorjaar 2018 beschikt de onderwijsinstelling over een onderkomen dat in alle opzichten beantwoordt aan de wensen en eisen van de toekomstige gebruikers. De binnen het pand aangebrachte E- en W-installaties dragen daar in ruime mate aan bij en hebben er mede in geresulteerd dat aan de nieuwbouw het 4-sterren BREEAM Nieuwbouw Ontwerpcertificaat is toegekend.

Binnen het nieuwe pand is door de betrokken bouwpartners hoog ingezet op multifunctionaliteit en flexibiliteit. Maar ook qua duurzaamheid en comfort is in bouwkundig en installatietechnisch opzicht alles uit de kast gehaald. Eén van de snufjes die bijdragen aan een gezond klimaat en optimaal comfort voor de gebruikers van het gebouw betreft de door Dubotechniek ontwikkelde en prefab geleverde WKO-installatie. Het vanuit Zaltbommel opererende bedrijf (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels) ontving hiertoe de opdracht van HOMIJ Technische Installaties, dat tijdens het project de volledige W- en E-installaties voor zijn rekening heeft genomen.

“De installatie die wij aan HOMIJ hebben geleverd, is een zogenaamde Mega ONE”, zegt Davy van Helmond, projectleider ONE binnen Dubotechniek. “Samen met de Mini ONE, de ONE en de Big ONE vormt hij onze ONE-range. ONE staat voor Own New Energy en omvat een programma zeer duurzame energie-installaties die elk weliswaar een gestandaardiseerde opbouw kennen, maar tegelijk naar wens en behoefte zijn aan te passen. Zowel qua grootte, vorm als functionaliteit.”

Beveco heeft in opdracht van Dubotechniek de meet- en regeltechnische installatie verzorgd gebaseerd op het Niagara 4 platform van Tridium (divisie van Honeywell). In de regelkast van de ONE is voor de besturing een Tridium server/controller, type JACE8000, geplaatst compleet met de benodigde schematische visualisatie (HTML5) en alarmafhandeling.

Vragen over dit project? Neem contact op met één van onze accountmanagers

Sales Team

+31 (0)186 65 90 30 sales@beveco.nl